Astrolo�ki horoskop

Astrološki in Kitajski horoskop

Horoskop po znamenjih, položajih lune in nebesnih teles.


 

Kaj je horoskop


Beseda horoskop izvira iz grške besede “horoskopos” in pomeni pogled na določen trenutek časa.
Je zemljevid nebesnih znamenj na osnovi katerih se določajo značilnosti osebe rojene v določenem trenutku in v določenem kraju.

Izdelava rojstnega horoskopa ne bi smela biti težava za nikogar, ki zna seštevati, odštevati, množiti in se naučiti jezika simbolov. Razlaganje horoskopa zahteva sposobnost presojanja in zaključevanja na osnovi znanja o tem, kaj bi se utegnilo zgoditi pod določenimi astrološkimi pogoji. Za razumevanje vseh astroloških fines potrebujete veliko časa, učenja, vaj in kar je najpomembneje, resnega razmišljanja. Astrologija vam omogoča, da dogajanja v svojem življenju in v življenju drugih ljudi spoznate z več razumevanja.

Horoskop je shematski prikaz leg Sonca, Lune in drugih planetov na nebesni krogli ob določenem času. Najpomembnejša planeta za razumevanje horoskopa sta Sonce in Luna. Od Sonca, ki je najpomembnejši astrološki planet, je odvisno, kaj smo po horoskopu. Položaj Lune pa nam pove, kako se človek odziva na življenjske situacije, kot so na primer razpoloženje, spomini, čustvene situacije, odnos z materjo...


Horoskop je ponazorjen z Zodiakom. Zodiak je grška beseda, ki pomeni živalski krog in je najbolj razširjen simbol na svetu. Sestavljen je iz dvanajstih delov, kar ustreza dvanajstim ozvezdjem. Zodiak tvori dvanajst znakov: Oven, Bik, Dvojcka, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar in Ribi.

Horoskop je postal del našega življenja in vsakdana, saj nam polepša trenutke življenja in nam vlije novo upanje, ali pa nas opozarja na določene zadeve, na katere moramo biti še posebej pozorni.

O nas | Horoskop | Astrološki Horoskop | Kitajski Horoskop | Dnevni horoskop

    Deli z ostalimi:

    |


      Astrološki in Kitajski Horoskop
      Dodaj Astrološki in Kitajski Horoskop med priljubljene