Astrolo�ki horoskop

Astrološki in Kitajski horoskop

Horoskop po znamenjih, položajih lune in nebesnih teles.


 

Horoskop za astrološko znamenje KOZOROG
Od 22. decembra do 20. januarja

Astrološko znemenje KOZOROG - Horoskop

Vladajoči planet: Saturn
Element: zemlja
Dinamika: kardinalni
Barva: temno siva, črna, temno rjava
Drag kamen: turkiz, ametist
žival: koze, živali s preklanimi kopiti
Kovina: svinec
Ujemanje z znaki: Bik, Devica, Ribi, Škorpijon
Disharmonija z znaki: Rak, Tehtnica, Oven

 

Kozorog je okrog sebe sezidal zid. Plah , toda trd in močan, prijazen, toda divje ambiciozen se skriva za njim. Kozorog daje vtis, da želi biti sam. Toda to ni res. Naskrivaj namreč hrepeni po odobravanju. V skrivnih sanjah je nepoboljšljiv romantik, toda Saturn Kozoroga neprestano veže na zemljo. Ta strogi planet discipline zahteva od njega resnost, mirno obnašanje in stvarne cilje. Kljub temu je s svojim humorjem zelo priljubljen v družbi, ima pa tudi mehko srce in prijateljsko čud.

Kozoroge bomo prepoznali po zadržanosti. Okrog sebe največkrat ustvarijo zid, ki ga sezidajo kar z lastnimi rokami. Resda se za tem skriva plahost, vendar tudi čvrstost in moč, ki jo čutimo, četudi so do nas prijazni. Vedno bomo imeli občutek, da v resnici hočejo biti sami, toda to ne drži, kajti Kozorogi hrepenijo po priznanju, zato se bodo potrudili, da bodo na nas naredili dober vtis.

Kozorogi se ljudem približajo z nekoliko togimi gibi; zdi se, kot da so jih predtem skrbno vadili. Roko nam bodo podali z vojaško držo in nekoliko uradno ter nas skorajda hladno pozdravili. Če si bomo vzeli čas in Kozoroge dalj časa opazovali, bomo v njihovi drži zaznali spremembe. To je najočitneje, ko se jim približa človek, ki jim ugaja. Takrat njihova osredotočenost popusti in vpijati začnejo vsako besedico, pri čemer so tako pozorni, da jim včasih uide nit pogovora.

Znameniti kozorogi:
Gamal Abdel Naser, Mao Ze Dong, Richard Nixon, Anvar El Sadat, Josif Visarionovič Stalin, J. Edgar Hoover, Devica Orleanska,  David Bowie, Elvis Presley, Joan Baez, Cassius Clay, Michael Schumacher, Federico Fellini,
Cary Grant, Jane Fonda, Humphrey Bogart, Mel Gibson, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Diane Keaton, Cary Grant, Kevin Costner,  Johannes Kepler, Isaac Newton, Simone de Beauvoir, grof Saint-Simon, Aristotel Onassis,
Henry Miller, Jean Baptiste Poquelin Moliere, Lev Tolstoj, Giacomo Puccini,  Anton Aškerc, Dragotin Kette, Lili Novy, Matija Jama, Herman Potočnik Noordung,  Bojan Križaj, Marjan Podobnik, Tone Rop, Vika Potočnik, Vid Pečjak, Zmago Jelinčič, Anton Trstenjak, Milan Kučan, Jernej Šugman.

O nas | Horoskop | Astrološki Horoskop | Kitajski Horoskop | Dnevni horoskop

    Deli z ostalimi:

    |


      Dodaj Astrološki in Kitajski Horoskop med priljubljene