Astrolo�ki horoskop

Astrološki in Kitajski horoskop

Horoskop po znamenjih, položajih lune in nebesnih teles.


 

Astrološki horoskop

Astrologija je bila prvotno razdeljena na 4 dele:

ASTROMETEOROLOGIJA (naravna ali fizična) je delovanje planetov na plimo in oseko, vreme, atmosfero in letne čase.

MUNDANA (svetovna ali zakonodajna) je astrologija naroda, kot tudi astrologija v zvezi z njegovimi ekonomskimi in političnimi ciklusi.

NATALNA astrologija, ki se ukvarja s človekom kot posameznikom in proučuje njegov natalni horoskop.

HORARNA astrologija, ki se ukvarja z določenim dogodkom (za katerega se sprašuje) in postavlja težišče na čas in kraj vprašanja postavljenega astrologu.

Astrološki horoskop - Generacijski vplivi

Uran, Neptun in Pluton: V astrologiji veljajo vplivi Urana, Neptuna in Plutona za "generacijske vplive". Njihove orbite so tako daleč od Sonca, da ostajajo v istem zodiakalnem znaku in isti hiši sončne karte dolga leta in tako vplivajo na cele generacije. Uran potuje skozi eno znamenje in hičo sedem let, Neptun čtirinajst, Pluton pa trinajst do dvaintrideset let. Ti planeti nimajo v astrologiji sončnih znamenj popolnoma enakega pomena. Po eni strani je njihov vpliv - tako kot Jupitrov in Uranov - skrit nekje v ozadju in dolgoročen (odvisno od hiše, v kateri so), po drugi strani pa lahko v hipu postane zelo močen, kadar pride do stikov s hitrejšimi planeti. Dolgoročnim vplivom ne smete pripisovati prevelikega pomena! če na primer ugotavljate prihodnost samo za en mesec in dosledno upoštevate generacijske vplive, postane napoved nerealna. V astrologiji sončnih znamenj upoštevamo vplive planetov Urana, Neptuna in Plutona samo v odnosu z drugimi planeti. Ne pozabite tega svarila, kadar boste sestavljali napoved! Zdaj bomo opisali posamezne hiše. 

URAN 

Ključna beseda: sprememba (uničevalna ali nenadna). Uran je prvi izmed planetov, ki so jih odkrili v 18. stol. (William Herschel leta 1781). Za pot skozi vseh dvanajst znamenj in hiš v astrološki karti potrebuje štiriinosemdeset let. Ta živahni, zagonetni planet rad spodbuja izvirnost v ljudeh. Kadar je njegov vpliv dejaven, smo nagnjeni k napetostim ali razburjanjem, paziti pa moramo, da se ne bi vedli preveč čudaško. Kadar je njegov vpliv najboljži, smo človekoljubni, prijazni in se zavedamo težav in trpljenja drugih. Uran tudi daje energijo, zato smo dejavni v pozitivnem smislu - vendar bodite pozorni tudi na nagle, nepredvidljive strani njegovega vpliva!
Uran v prvi hiši: V tem dolgem obdobju boste najbrž doživeli več pomembnih sprememb kot sicer, še zavedali se ne boste, da ste napeti, zato ne sprejemajte prenagljenih odločitev, čeprav bi se vam zahotelo. Enkrat v življenju se vam bo zgodilo: da bo Uran na isti stopinji istega znamenja. kot je bilo Sonce ob vašem rojstvu. To obdobje bo za vas ključnega pomena. Življenje bo razburljivo in polno nepredvidenega: ostanite hladnokrvni!
Uran v drugi hiši: Zelo verjetno boste doživeli nenadne finančne spremembe. Bodite previdni; redno varčujte za primer, da bi izgubili službo ali da ne bi dobili nekega denarja, ki ga pričakujete.
Uran v tretji hiši: To je čudovit položaj za intelektualno delo, brez tečav se vam bodo rojevale bistroumne in izvirne ideje. Ne razmišljajte, temveč ukrepajte! Po drugi strani lahko doživite težave s prevozi - morda bo kaj narobe z vašim avtom. Varujte se živčnih obremenitev in napetosti, izogibajte se nenadnim dejanjem, ki bi lahko prizadela druge. Uran v četrti hiši Doma lahko pride do napetosti - morda bodo otroci trmasti. Skušajte se izogibati generacijskim sporom; če vidite, da so starši prizadeti, ne vztrajajte in zlasti, če bi se radi preselili v svoje stanovanje, se obnašajte zrelo.
Uran v peti hiši: če ste ustvarjalne narave, je vpliv Urana v peti hiši čudovit in osvežilen. če boste razširili svoje delovanje na nova področja, boste dokazali svojo izvirnost. Ta usmerjenost bi vam morala prinesti velike koristi zlasti, kadar ga poudarijo drugi planeti ali kadar vpliva na vas Uran na poseben način. Vaše življenje je lahko pestro, lahko pa tudi brezciljno; zadeve bodo slikovite, vendar negotove.
Uran v česti hiši: Ta položaj lahko slabo vpliva na vaš živčni sistem. Če ste napeti ali si radi delate skrbi, lahko Uran v šesti hiši to še poslabša. Skušajte trošiti svojo energijo enakomerno, začnite se ukvarjati s kakšnim intelektualnim konjičkom ali blašite živčno napetost z novo vrsto telesne dejavnosti, na primer z igranjem badmintona ali sabljanjem.
Uran v sedmi hiši: Lahko ima dinamičen, poživljajoč vpliv na odnose z ljudmi, lahko pa tudi izzove pomembne odločitve, ki lahko neko prijateljstvo osvežijo ali pa ga razdrejo. Ta vpliv je posebej izrazit, kadar ima Uran neposreden, jasen učinek na položaj Sonca. Splošen nasvet bi bil, da storite vse, kar morete za poživitev prijateljstva.
Uran v osmi hiši: Pri investicijah bodite izredno previdni - naj že gre za nekaj stotakov, ki ste jih privarčevali, ali za mednarodno bančno operacijo, ki jo vodite. Nenadne spremembe lahko povzročijo težave in zastoje. če boste zavarovali hišo ali posest, se varujte skritih pasti. Tudi pri izposojanju denarja bodite zelo previdni.
Uran v deveti hiši: Pri potovanjih na tuje lahko pride do nepričakovanih dogodkov - morda do burnih počitniških ljubezni. Bodite pripravljeni tudi na manj prijetna doživetja na primer, da vam ukradejo denar, spremenijo smer poleta ali vas prebukirajo v hotelih. Spodbuden vpliv ima na pisatelje; študente lahko zavede v kampanjsko učenje ali v poskuse, da bi s polovičarstvom naredili vtis na učitelje. Raje se osredotočite na strokovno delo.
Uran v deseti hiši: V službi bo pričlo do hitrih sprememb. Morda boste prisiljeni ukrepati brez pomislekov, lahko vas kaj počene v častilakomnost. če se vam bo res zgodilo, da boste postali nezmerni, se zavedajte, da ima vsaka stvar svojo dobro in slabo stran!
Uran v enajsti hiši: V tej hiši ima Uran veliko moč. V sedmih letih, kolikor je v tej hiši, se lahko vaše družabno življenje zelo razvije. Zelo verjetno je, da boste postali pomembni član kakšne skupine ali društva; Z velikim navdušenjem se lahko oprimete novih konjičkov, to bo razširilo tudi vaš krog prijateljev in znancev.
Uran v dvanajsti hiši: Pazite, lahko se vas polastijo nepotrebne skrbi, zlasti kadar sta Mars ali morda Merkur v stiku z Uranom. Vendar je moč tega vpliva majhna in ne bi smela obveljati vseh sedem let, kolikor je Uran v dvanajsti hiši. Izkoristite 10 obdobje, proučujte tuja verstva ali se posvetite dobrodelnim dejavnostim! Dvanajsta hiša je povezana z žrtvovanjem za trpeče. 

NEPTUN 

Ključne besede: iluzija, oblačnost in prevara. Neptun so odkrili leta 1840; približno stošestintirideset let potrebuje za pot okoli Sonca, to je skozi vseh dvanajst znamenj in hiš. Kadar torej razlagate njegov vpliv v horoskopu sončnih znamenj, bodite še bolj previdni kot pri Uranu, saj ostane v isti hiši celih 14 let. Preberite naslednje razlage, nato pa jih uporabite samo takrat, kadar drugi planeti stopnjujejo Neptunov vpliv in še takrat izredno previdno! Ta planet je tesno povezan z mislijo na beg, na izogibanje, kadar je njegov učinek slab, se nas rada polasti želja po begu pred odgovornostjo in nalogami. Kadar pa je dober, postanemo posebno dojemljivi in ustvarjalni. Včasih nas obvlada prevelika čustvenost in življenja ne vidimo več takšnega, kakršno je v resnici.
Neptun v prvi hiši: Neptun bo v prvi hiši samo, če ste rojeni v znamenju kozoroga, ker bo v tem znamenju vse do leta 1998. Nemara bo nekoliko omilil vačo močno osebnost, postanete lahko manj praktični, previdni in odločni in manj prepričani v svoje cilje. V vaš značaj bo morda vnesel kakšno zanimivo nežno, hkrati pa neodločno potezo. Varujte se samoprevar, trudite se, da bi se sprijaznili s stvarnostjo!
Neptun v drugi hiši: Utegne se vas polastiti želja po zapravljanju - morda bi lahko posodili denar ljudem, ki ga ne bodo vrnili. V finančnih zadevah ostanite strogo poslovni; to je potrebno, čeprav ni lahko. če se tega ne boste držali, imate lahko težave še dolga leta. Ne bodite prizanesljivi do sebe!
Neptun v tretji hiši: Neptun v tretji hiši ima vpliv, kadar je v stiku z Merkurjem. Ob takem času imate lahko težave s pošto ali telefonom ali pa lahko postanete nenavadno nezaupljivi. Brzdajte se! Morda se navdušite za raziskovanje nenavadnih, eksotičnih krajev. Vendar ne pozabite, to velja samo za čas, ko Merkur vpliva na Neptuna!
Neptun v četrti hiši: Lahko da boste imeli težave z vodovodno napeljavo zlasti kadar je Mars v stiku z Neptunom. če živite v hladnem podnebju, se prepričajte, da so cevi v vaši hiši izolirane. življenje lahko postane slikovito, zasuki so lahko prav zanimivi; morda boste šli na zabavo, kjer boste srečali nenavadne ljudi. Ne bodite preveč strogi z družinskim članom, ki povzroča težave; bodite razumevajoči, pomislite, da morda niso vsi ljudje tako urejeni kot ste vi!
Neptun v peti hiši: Zelo verjetno je, da boste postali glede svojega ljubezenskega življenja nestvarni. Morda gledate svojega ljubimca ali ljubico skozi rožnata očala. Ne spuščajte se v čustvena ali finančna tveganja, še posebej ne tedaj, kadar je Venera v stiku z Neptunom; stvari utegnejo biti slabše, kot so videti. V ustvarjalnosti pustite svoji domišljiji prosto pot!
Neptun v česti hiši: Vsakdanje delo vam bo postalo strašno dolgočasno. če ste alergični na zdravila ali imate občutljivo kožo, ima lahko Neptun na to slab učinek; če je le mogoče, se torej izogibajte celo tistim zdravilom, ki vam jih predpiše zdravnik in vsem jedem, ki vam škodujejo. Zdaj je pravi čas za obiskovanje tečaja prve pomoči.
Neptun v sedmi hiši: Do leta 1998 je bil Neptun v sedmi hiši samo za ljudi, rojene v znamenju raka. V odnosu s partnerjem se vam utegne zgoditi, da se boste nehote odločili za lažjo pot. če vas le kaj zaskrbi, prisluhnite svoji močni intuiciji, domišljiji pa ne popuščajte preveč: obe skupaj bi vas lahko zapeljali na stran pota. Kadar je Venera v stiku 2 Neptunom, bodite previdni!
Neptun v osmi hiši: Ukvarjanje s skrivnostnimi, okultnimi vedami lahko postane vaše življenjsko opravilo. če bi se radi začeli ukvarjati z vedo o jasnovidnosti, se obrnite na pravega strokovnjaka! Na finančnem področju bodite previdni.
Neptun v deveti hiši: Velika možnost je, da boste začeli filozofsko gledati na svet in postali koristen svetovalec. Potreben bo reden študij, kar vam ne bo lahko. Ustvarjalno usmerjajte svoje misli, da boste kolikor mogoče dobro vplivali na druge.
Neptun v deseti hiši: To je lahko desetletje zanimivih sprememb v vačem poklicu, morda ste bili dolgo zelo dejavni na nekem področju, pa se boste zdaj posvetili drugemu. Lahko da bo odločitev težka; izbrati boste morali med dolgočasno, vendar varno službo, in tako, ki bi vam nudila obilo zadovoljstva in vznemirjenja. Življenje je lahko tvegano, kadar se za kratek čas prikaže močen planet, kakršen je na primer Mars, ali kadar je Neptun v posebnem stiku z vašim Soncem.
Neptun v enajsti hiši: Razvili boste prijateljske vezi z nenavadnimi ljudmi, ki se zanimajo za duhovno dejavnost, kar bo lahko prav zabavno. Ne počutite se manj vredne od njih, saj niste!
Neptun v dvanajsti hiši: V tej hiši je Neptunov vpliv najmočnejši. Morda boste potrebovali čas za nujno premičljevanje in za ukvarjanje s stvarmi, ki vas privlačijo z literaturo, s fotografijo, z videom. Pazite, da pod pritiskom ne bi začeli bežati pred samim seboj! Potrudite se, da bo Neptunov vpliv za vas koristen, ne škodljiv. Poglobite svoje versko življenje; pomagajte drugim, ne dovolite pa se izkoriščati. Vse to je mogoče, kadar imajo Merkur, Venera ali Jupiter pozitiven vpliv na Neptuna. 

PLUTON 

Ključna beseda: odstranitev. Pluton so odkrili leta 1930 - od vseh planetov v sončnem sistemu je najbolj oddaljen od Sonca. 246 let potrebuje za pot skozi vsa zodiakalna znamenja in hiše v astrološkem diagramu. Ker je njegova orbita močno ekscentrična, potuje skozi posamezna znamenja od 13 do 32 let. Ker ostane tako dolgo v posamezni hiši, se v astrologiji sončnih znamenj ne ukvarjajte preveč z njegovimi hišami. V osebnem rojstnem horoskopu je njegov vpliv v odnosu do natančnega položaja Sonca zelo močen, v astrologiji sončnih znamenj pa se aktivira samo takrat, kadar so hitrejši planeti z njim v stiku. Pluton nas spodbuja naj razkrijemo svoje težave. Kadar so ljudje pod njegovim vplivom, se pogosto predajajo psihoterapiji ali pa si privoščijo bistvene spremembe. Lahko se nam zazdi, da stojimo pred nepremagljivo oviro, ko pa vpliv planeta mine, nam je pot naprej odprta. Neki moj kolega pravi, da Pluton povzroča zaprtje to je res, zlasti v psihološkem pomenu. Planet lahko močno vpliva tudi na finančne zadeve; bodite previdni z investicijami in zavarovanjem.
Pluton v prvi hiši: Ta položaj vpliva samo na ljudi, rojeni v znamenju škorpijona, saj bo Pluton v prvi hiši vse do leta 1995. Njegov vpliv bo najmočnejši, ko bo v konjunkciji z natančnim položajem vašega Sonca. V glavnem boste v teh letih lahko dodobra uveljavili vse svoje izrazito škorpijonske lastnosti. Uporabljajte jih v dobro, naj vas ne zapeljejo v ljubosumje, maščevalnost ali celo goljufijo!
Pluton v drugi hiši: če ste spretni, lahko pod vplivom Jupitra v drugi hiši povečate svoje dohodke toda pri tem bodite previdni! To je najbolj verjetno, kadar sta Venera ali Jupiter v stiku s Plutonom.
Pluton v tretji hiši: Kadar sta Merkur ali Mars povezana s Plutonom, se ljudem rado zahoče kratkega in burnega prepira morda s hrupnim sosedom. Toda ne kuhajte zamere, spor naj bo kratek! Sicer pa vpliv Plutona, kadar je v tej hiši, ni močen.
Pluton v četrti hiši: Občasno lahko postanete zelo trmasti in dogmatski, zlasti kadar je Sonce v stiku s Plutonom ali pa ima Pluton na vas poseben učinek. Lahko boste razočarani, bodite pa previdni in dosegli boste, kar želite.
Pluton v peti hiši: Varujte se Venere v povezavi s Plutonom - zelo verjetno je, da se boste strastno in nesrečno zaljubili. Izkušnja utegne biti dragocena, vendar utrudljiva. Na finančnem področju nikar ne tvegajte!
Pluton v šesti hiši Kadar vpliva Merkur na Plutona, lahko postanete tako napeti in razdražljivi, da bi za nekaj dni celo zboleli. To je tudi čas, v katerem mora biti v vaši hrani dovolj balastnih snovi.
Pluton v sedmi hiši: To je vpliven položaj, zlasti za ljudi, rojene v znamenju bika. V tem obdobju marsikdo konča kako razmerje. Obstaja možnost, da boste začeli novo, uspešno, poslovno sodelovanje, morda z zakonskim partnerjem. Možnost velikih sprememb. Morda se boste hoteli znebiti težav, ki jih imate s partnerjem, in začeti znova.
Pluton v osmi hiši: Ima finančen prizvok. Kadar je Pluton v osmi hiši in stopi v stik z Venero ali Jupitrom, so investicije zelo priporočljive. Druga možnost je, da se začnete ukvarjati z raziskovalnim delom.
Pluton v deveti hiši: Kadar je Merkur v povezavi s Plutonom, lahko pride do duševnih preobremenitev in napetosti. če se gulite za izpite, bodite modri: učenje v zadnjem hipu ponavadi nima pravega učinka. Kadar sta Merkur in Jupiter v stiku z Plutonom, se odločno izogibajte pijači in čofiranju!
Pluton v deseti hiši: če vam bo vsega dovolj, si vzemite nekaj dni počitka in se sprosdte; nevarno je namreč, da bi se prenagljeno in napak odločili. Bodite potrpežljivi, vzemite si čas, pustite, da se vaša čustva in nagoni poležejo! Spremembe bi se lahko izkazale za bolj drastične, kot se zavedate.
Pluton v enajsti hiši: Prijatelji vas lahko pritisnejo ob zid; če ste član kakčnega odbora, lahko postanete zelo nepotrpežljivi zaradi počasnosti vaših kolegov. To je verjetno, zlasti kadar so drugi, predvsem "težki", planeti v stiku s Plutonom. Ne smete takoj obupati, temveč bodite potrpežljivi! Kadar je njegov vpliv dober, lahko Pluton naredi iz vas pravega čarovnika v pridobivanju sredstev.
Pluton v dvanajsti hiši: Zamotan pološaj. Bodite pošteni do sebe. Morda ste predolgo kuhali neko zamero ali razmišljali o kakčnem psiholočkem problemu. Skušajte ga analizirati! Stvari se lahko izboljšajo. kadar pride Jupiter v stik s Plutonom. Spoznajte da si prav nič ne koristite. če svoje skrbi zaklepate vase!

O nas | Horoskop | Astrološki Horoskop | Kitajski Horoskop | Dnevni horoskop

    Deli z ostalimi:

    |


      Astrološki in Kitajski Horoskop
      Dodaj Astrološki in Kitajski Horoskop med priljubljene