Astrolo�ki horoskop

Astrološki in Kitajski horoskop

Horoskop po znamenjih, položajih lune in nebesnih teles.


 

Astrologija

Astrologija je veda, ki raziskuje delovanje nebesnih teles na živo in neživo naravo in njeno reakcijo na takšne vplive. Prvi pisni viri o astrologiji izvirajo iz začetkov civilizacije. Astrologija je mati astronomije; celo vrsto let sta predstavljali eno in isto vedo. Danes je astronomija znanost o distancah, magnitudah, masah, gibanju, hitrosti, kraju in tako dalje, utemeljena z rezultati raziskovanj, doseženih s pomočjo teleskopa in podobnih inštrumentov. Zato lahko astronomijo imenujemo "objektivno" vedo, medtem ko moramo astrologijo označevati kot "subjektivno" vedo. Potemtakem izdelava horoskopa pravzaprav ni nič drugega kot astronomski proces, medtem ko je razlaganje razporeda nebesnih teles astrološki proces.

Znanstvenik Johannes Kepler, na primer, je bil astronom in astrolog. Znan je po izdelovanju horoskopov, saj jih je izdelal kar osemsto; v glavnem za carja Ferdinanda. Po horoskopu je bil tipični Kozorog, kar pomeni, da je imel več planetov v tem znamenju, toda nikoli ni prišel do tega, od kod njemu dar za astrologijo. Daljni planeti za časa njegovega življenja, v 16. stoletju še niso bili odkriti, ampak nanj sta vplivala prav dva, ki o tem talentu govorita: Neptun in Uran (Neptun se nahaja na njegovem Ascendentu in Uran je v konjunkciji z Merkurjem).

Dobro je poznal naravo zodiakalnih znamenj, zato je dobro opisoval tudi človeške značaje. Tudi sebe je imenitno opisal v knjigi Vom Neuen Stern.

Astrologija se prav tako ukvarja s koti med planeti in njihovimi vplivi na človeški rod. Znamenja so način razdelitve neba; isto velja tudi za hiše, vendar hiše temeljijo na kraju rojstva. Znamenje se lahko razlagatudi kot način, na katerega se akcija izpelje; hiša je mesto (kraj), kjer se akcija dogaja, medtem ko je planet gibalna moč ali sila.

Astrologija nas uči, da v vesolju obstajata sklad in simetrija in da je vsak samo del celote.
Potemtakem bi morali poskušati razumeti astrologijo kot filozofijo, ki vam pomaga pojasniti življenje in ne kot kakšno znanost ali umetnost predvidevanja prihodnosti.

Ni cilj astrologije, da obtožimo planete zaradi tistega, kar se nam dogaja, temveč da se, nasprotno, naučimo nekaj o sebi samih na osnovi planetnih indikacij. Tisti trenutek, ko bomo zmogli sami sebe jasno spoznati (videti), bomo zmogli sami v sebi odkriti nove kvalitete, pa bo že samo s tem postalo naše življenje bolj izpolnjeno, smiselnejše in plodnejše.

Astrologija je bila prvotno razdeljena na 4 dele.

ASTROMETEOROLOGIJA (naravna ali fizična) je delovanje planetov na plimo in oseko, vreme, atmosfero in letne čase.

MUNDANA (svetovna ali zakonodajna) je astrologija naroda, kot tudi astrologija v zvezi z njegovimi ekonomskimi in političnimi ciklusi.

NATALNA astrologija, ki se ukvarja s človekom kot posameznikom in proučuje njegov natalni horoskop.

HORARNA astrologija, ki se ukvarja z določenim dogodkom (za katerega se sprašuje) in postavlja težišče na čas in kraj vprašanja postavljenega astrologu.

Več o ASTROLOŠKI HOROSKOP in Generacijskih vplivih

Horoskop | Astrološki Horoskop | Kitajski Horoskop | Dnevni horoskop

    Deli z ostalimi:

    |


      Astrološki in Kitajski Horoskop
      Dodaj Astrološki in Kitajski Horoskop med priljubljene